מרווה מרושתת - או Salvia Sclarea - היא זן ייחודי של צמח המרווה, שגדל בגליל ובגולן. צמח זה, שהיה נתון בסכנת הכחדה בארץ, ניצל בזכות המכון הוולקני, שחקר ומצא כי זרעי המרווה המרושתת עשירים במיוחד בחומצת שומן מסוג אומגה 3 ALA, וכמו כן מכילים ויטמין E, קו-אנזים Q10 ושורה ארוכה נוספת של חומרים טבעיים - כולם חיוניים מאוד לגוף האדם, ופעולתם הסינרגטית תורמת רבות לבריאות ולאיכות החיים.
קבוצת האומגה 3 מכילה 3 חומצות שומן: ALA, EPA ו- DHA. שתי האחרונות נוצרות בכבד כתוצאה מפירוק של ALA. חומצות אלה מספקות הגנה הכרחית לכל תא חי. האומגה 3 מסייעת לתחזוקה תקינה של הגוף, תורמת לעמידותו בפני מחלות והזדקנות מוקדמת, משפרת את הקשב והריכוז (במיוחד אצל ילדים), מעלה את רמת הכולסטרול הטוב, מורידה את רמת הכולסטרול הרע, ומסייעת באיזון הסוכר ובשמירה על לחץ דם תקין. האומגה 3 מגנה מסרטן השד, הערמונית והמעי הגס, והיא בעלת יכולת מוכחת לשפר מצבי דיכאון וחרדה, ולהגן ממחלות לב ומוח.
ד"ר מארק היימן, רופא מומחה ברפואה מונעת, כותב בספרו "מוח מנצח" ש"המוח שלנו לא מסוגל לפעול ללא חומצות שומן אלה", וכי הן "משפיעות ביותר על ההתפתחות והלמידה הקוגניטיבית, שיפור הראייה, תפקוד המערכת החיסונית, התפתחות מוחו של העובר ובריאות המוח. מחסור בהן קשור להופעת אלצהיימר ומחלות נפשיות, כמו גם מחלות לב וסרטן".
בנוסף מציין ד"ר היימן ש"ילדים הסובלים מדיסלקציה, דיספרסיה (קושי בכתיבה), קשיי למידה אחרים והפרעת קשב וריכוז סובלים בדרך-כלל ממחסור בחומצות אומגה 3", ומבהיר כי "חומצות אומגה 3 ידועות מאוד בשל התועלת שהן מביאות לבריאות הלב והשפעתן על השמנת יתר וסוכרת. הן עוזרות במניעת הפרעות בקצב הלב ושבץ, מפחיתות דלקות ומונעות קרישי דם".
גם ד"ר דניאל ג. אמן, מומחה בינלאומי ל- ADD, ממליץ על שימוש באומגה 3 לטיפול בלקויות קשב וריכוז. בספרו "ריפוי ADD" הוא כותב שמחסור באומגה 3 מתבטא הן ב- ADD והן בדיכאון, בשל חוסר זמינותן בממברנות של תאי עצבים, וכי תוסף זה חיוני לבריאות טובה של המוח. בפרט הוא מציין את השפעתה החיובית של האומגה 3 על בעלי ADD מטיפוס 6 ("טבעת האש") - הסובלים מהיפראקטיביות קשה, רגישות יתר לסביבה, דיבור מתוח ושינויים מחזוריים במצב הרוח.
לאומגה 3 המופקת ממרווה מרושתת יתרונות ברורים ומוכחים על-פני אומגה 3 שמקורה בשמן פשתן (המופק מצמח הפשתה), או זו הנמצאת בדגים:
1. צריכה של מעל 3 גרם ביום של אומגה 3 ממקור דגי עלולה להיות מסוכנת, בשל דילול
הדם הנלווה.
2. דגים עלולים להכיל כמויות רעילות של כספית ודיוקסין.
3. אומגה 3 מצמח מהמרווה המרושתת אינו מכיל יוד (בניגוד לדגים) ועל כן מתאימה
לסובלים מבעיות בתירואיד.
4. לשמן הפשתה טעם מר וטעמי לוואי עזים בהשוואה למרווה המרושתת.
5. שמן ממרווה מרושתת עמיד יותר בפני חמצון.
6. בפשתה קיימת נוכחות של חומרים רעילים ממשפחת הציאנידים וכן נוכחות גבוהה של
הורמון נשי צמחי (פי 3 מסויה)
7. הפשתה אינה מורידה את ערכי הכולסטרול.
בנוסף, נהנית האומגה 3 מצמח המרווה המרושתת ממספר יתרונות ייחודיים אך ורק לה:
1. מכילה את הקו-אנזים Q10 - נוגד חמצון רב עוצמה השומר של שריר הלב.
2. יחס אומגה 3 - אומגה 6 של 3:1 לטובת האומגה 3 (יחס מצוין שמפחית את הסיכון
לתעוקת לב, הצרת עורקים ומוות מאירוע לב פתאומי).
3. מקור צמחי לחומצה אולאית (אומגה 9) - משפרת זיכרון ומונעת מחלות עצבים.
4. מכילה חומצה טאנינית - נוגדת חמצון, אנטי-בקטריאלית, אנטי-ויראלית, מונעת מוטציות
וחלוקה לא מבוקרת של תאים בגוף.
5. מכילה מנול - אנטי-בקטריאלי ואנטי-פטרייתי, במיוחד נגד קנדידה.
6. מכילה סקלראול - נוגד חמצון אנטי-פטרייתי ונוגד תאים סרטניים ובפרט סרטן השד
וסרטן הדם.
7. מהווה מקור טבעי לסטרולים צמחיים, המורידים את הכולסטרול הרע ומעלים את זה
הטוב.
8. מכילה חלבון טבעי המשמש כאנטיגן לגידול סרטני.
כל אלה מוכיחים מעל לכל ספק את הקסם הטמון במרווה המרושתת, ומה רבה היא התועלת באומגה 3 המופקת מצמח מופלא זה: חיים בריאים יותר, מהנים יותר - ואיכותיים יותר.
יעל ישראלוב.
מדריכה ומורה מוסמכת בשיטת מוח אחד. מורה לביואורגונומי, קינסיולוגיה, ו - EFT
מטפלת בשילוב של מגוון שיטות נוספות לרבות רייקי, הילינג, קינסיולוגיה חינוכית, תרגילי מוח, דימיון מודרך, פרחי באך, ארומתרפיה, מודעות, תזונה וצמחי מרפא.
בוגרת כלכלה אוניברסיטת ת"א. בסיום לימודיי יזמתי וניהלתי עסקים עבור עצמי ואחרים. ב 15 השנים האחרונות הגעתי לייעודי האמיתי, טיפול ברפואה הוליסטית. בשנים האחרונות הצבתי לי מטרה, לתת בידי אנשים כלים על מנת להעצים את כישוריהם לעזור לעצמם. מתוך אמונה אמיתית בשיטות הריפוי הללו, ומתוך רצון להפיץ אותן ולחלוק את הידע התחלתי ללמד את השיטות האלה, כאשר אני מתמקדת במוח אחד וביורגונומי. לשתי שיטות אלה ארגז כלים מפואר לעזרה עצמית, ודרך מדויקת מאד לאבחון ולריפוי.